عمومی

با عامل بیماری زگیل تناسلی بیشتر آشنا شوید ( ویروس HPV یا پاپیلومای انسانی )

زگیل تناسلی - پاپیلومای انسانی

ویروس HPV یا پاپیلومای انسانی را می توان شایع ترین ویروس و عفونتی دانست که به عنوان یک بیماری جنسی شناخته شده و می تواند مردان و زنان را درگیر کند. در واقع بر اساس گزارشاتی که از سوی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های جنسی اعلام شده است، ویروس HPV می تواند در واژن، روی آلت و در مقعد افراد روی دهد و حتی می تواند قسمت هایی از جمله کشاله های ران را درگیر خود کند. ما در این مقاله قصد داریم در این خصوص با شما صحبت کرده و اطلاعات بیشتری را درباره عامل بیماری جنسی زگیل تناسلی در اختیار شما قرار دهیم.

با ویروس HPV، عامل بیماری زگیل تناسلی بیشتر آشنا شوید

ویروس HPV به عنوان یک عامل برای عفونت ویروسی شناخته می شود که به نام زگیل تناسلی شناخته می شود. 100 نوع مختلف از این ویروس وجود دارد که می تواند بخش های مختلفی از بدن انسان را درگیر کند، برای مثال، اندام تناسلی، دهان و گلو می توانند دچار ویروس HPV یا پاپیلومای انسانی شوند. برخی از انواع این ویروس ممکن است خطری برای فرد ایجاد نکنند ولی در برخی از موارد می توانیم انتظار داشته باشیم که این ویروس می تواند باعث بروز سرطان هایی در قسمت دهانه رحم، گلو و مقعد افراد شود. با توجه به توضیحات بیان شده، برای پیشگیری از بروز این بیماری در افرادی که در بازه سنی جنسی خود هستند، در ابتدا باید دلیل ابتلا به این ویروس مورد بررسی قرار گیرد.

چرا به ویروس HPV مبتلا می شویم؟

دلیل اصلی بروز بیماری زگیل تناسلی را می توان رابطه جنسی دانست. این رابطه به هر نحو (اورال، آنال و واژینال) می تواند انتقال پیدا کند و نباید از یاد برد که در برخی از موارد، حتی استفاده از کاندوم نیز نمی تواند جلوی بروز این ویروس را بگیرد. در برخی از موارد نادر تر می توان گفت که بیماری زگیل تناسلی یا ویروس HPV در حین زایمان از مادر به فرزند نیز منتقل می شود. همین امر نیز می تواند باعث بروز نوعی بیماری عفونی تنفسی شود که به نام پاپیلوماتوز شناخته می شود.

علائم بروز بیماری زگیل تناسلی

چطور می توانیم متوجه شویم که به بیماری پاپیلومای انسانی دچار شده ایم؟ این سوالی است که شاید برای شما هم پیش آمده باشد و ما در ادامه بیشتر در این خصوص اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم.

  • بروز زگیل تناسلی در قسمت هایی خاص از بدن مانند آلت تناسلی، کشاله ران، مقعد و واژن
  •  در قسمت هایی از بدن مانند گلو، دهان و زبان
  • بروز سرطان دهانه رحم و سایر سرطان هایی که می تواند اندام تناسلی، سر، گلو و گردن را درگیر کند
  • خارش و سوزش
  • خونریزی کردن در صورتی که زگیل ها را با دست از پوست خود جدا کنید

با توجه به اینکه بروز بیماری زگیل تناسلی و عدم رسیدگی به آن در نهایت می تواند باعث بروز بیماری های دیگری شود که سلامت انسان را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه در خصوص روش های پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری زگیل تناسلی با شما صحبت خواهیم داشت.

چطور ریسک ابتلا به بیماری زگیل تناسلی بیشتر می شود؟

در صورتی که رابطه جنسی شما با بیشتر از یک نفر باشد، داشتن رابطه با شخصی که تنها با شما رابطه جنسی ندارد، داشتن سیستم ایمنی ضعیف، هرگونه تماس شخصی با کسی که بیماری زگیل تناسلی دارد و همچنین وجود مناطقی از پوست که بیشتر آسیب دیده اند، باعث بروز بیماری زگیل تناسلی از طریق ویروس HPV می شود. در صورتی که احساس می کنید به بیماری HPV یا زگیل تناسلی دچار شده اید، باید حتما به پزشک مراجعه کنید. پزشک می تواند با معاینه بینایی، این بیماری را تشخیص دهد. با این وجود، بهتر است که آزمایشات اضافه ای که از سوی دکتر تشخیص داده می شود را نیز انجام دهید.

زگیل تناسلی - پاپیلومای انسانیاقدامات درمانی پاپیلومای انسانی

نباید از یاد برد که پاپیلومای انسانی یا ویروس HPV روش های درمان مختلفی دارد. پزشکان معمولا از پودوفیلین، پودوفیلوکس، اسید تری کلرواستیک و یا ایمیکیمود استفاده می کنند تا بتوانید درمان ساده تری را پشت سر بگذارید. هعمچنین استفاده از روش هایی مانند لیزر درمانی، الکتروکوتر، سرما درمانی، پماد های درمانی یا عمل جراحی هم به عنوان اقدامات درمانی باشد که برای بیماری زگیل تناسلی مورد استفاده قرار می گیرد. برای پیشگیری این بیماری نیز توصیه می شود که حتما از واکسن های ساخته شده استفاده کنید.

نتیجه گیری

ویروس HPV، عامل بیماری زگیل تناسلی یا پاپیلومای انسانی را می توان از شایع ترین ویروس هایی دانست که در دنیای امروز می تواند شما را درگیر کند. در نظر داشته باشید که بروز این بیماری به دلایلی از جمله داشتن زندگی جنسی نامنظم با شرکای جنسی متعدد می تواند روی دهد. از این روی باید دقت داشته باشید که در صورت بروز این بیماری باید حتما رابطه جنسی با شریک جنسی خود را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید. اقدامات درمانی صرفا باید زیر نظر پزشک و بر اساس آزمایشات انجام شده صورت پذیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *